NADO

NADO staande boilerDe bufferboilers worden gebruikt voor de opgehoopte overschotten vanuit de warmtebron. De warmtebron kan in dit geval een vaste brandstofketel, warmtepomp, zonnecollectoren, rookkanaal etc. vertegenwoordigen. Sommige soorten tanks maken een gecombineerde aansluiting van meerdere bronnen mogelijk.

De tank van de NAD dient enkel voor warmteopslag in de verwarmingsinstallatie, de tank van de NADO maakt ook directe verwarming van kraanwater mogelijk in de binnenste emaille tank of kan deze voorverwarmen voor een andere warmwaterboiler. Tanks met buiswarmtewisselaars laten zich niet gebruiken voor de verwarming van kraanwater, met uitzondering van tanks v6 en v9, die met een RVS warmtewisselaar worden geleverd.

Alles hangt af van de watertemperatuur, die wordt opgebouwd in de tank. Het aansluiten op een ketel maakt meestal directe verwarming van kraanwater op de gewenste temperatuur mogelijk in de binnenste tank; een aansluiting op zonnecollectoren of warmtepompen voor warm water dient echter alleen voor voorverwarming. Het is noodzakelijk een andere (bijvoorbeeld) elektrische warmwaterboiler aan te sluiten, die het water tot de gewenste temperatuur verwarmt. Een andere oplossing is de installatie van een elektrische hulpverwarming in de tank, wat bijvoorbeeld het elektrische verwarmingselement TJ 6/4”of de verwarmingsflens TPK mogelijk maken.

Aansluiten van bufferboilers in verwarmingsinstallaties, die werken met een ketel die vaste brandstof verbruikt, zorgt voor een optimale werking van de ketel onder een gunstige temperatuur en kostenbesparing voor de gebruiker.

Download hier onze folder